Close

Previder richt pijlen op de Duitse markt

13 april 2016

ef63c805-359e-4d95-9135-2bcd3e9d4482

Samenwerking met Team-IT geeft Previder footprint in Duitsland
Hengelo, 22 maart 2016 – Previder gaat in 2016 nog intensiever de Duitse markt bewerken. Hiervoor is de Hengelose datacenterspecialist een nauwe samenwerking aangegaan met de Duitse distributeur Team-IT Distribution. Het bedrijf gaat zich specifiek richten op het vermarkten van colocatie en cloud-diensten bij IT-dienstverleners in Duitsland.

De samenwerking tussen Previder en Team-IT kwam tot stand na een onderzoek van Previder in de Duitse markt. Eric Vredeveldt, directeur van Previder: “Uit onderzoek blijkt dat er voor ons kansen liggen op de Duitse markt. Wij zitten vlak bij de Duitse grens en onze Oosterburen hebben duidelijk belangstelling voor de diensten van Previder. Ze hebben er geen moeite mee om een Nederlands datacenter te gebruiken, zeker gezien het feit wij vaak dichterbij gelegen zijn dan de beschikbare datacenters in Duitsland. Bovendien kunnen wij hen een twin-datacenter concept bieden.”
Voor Previder zijn eindklanten in Duitsland normaliter lastiger benaderbaar door de cultuurverschillen en de grootte van de markt. Om die reden maakt Previder een weloverwogen strategische keuze om zich te richten op de indirecte kanalen, de resellers. Vredeveldt: “We zijn in contact getreden met twee partijen, de IT-dienstverlener Buro-Buro Goch GmbH en de HP distributeur Teamtrade. Zij zagen ook de potentie en we hebben daarom de handen ineen geslagen. Hieruit is Team-IT Distribution ontstaan.”

Tier 3+ datacenters
Team-IT Distribution wilde graag samenwerken met Previder. “Previder is één van de weinige partijen die in een straal van 300 kilometer een twin-datacenter concept aan kan bieden met twee Tier3+ datacenters,” vertelt Christoph Kühnapfel, Managing Director bij Team-IT Distribution. “Dit heeft ons aan het denken gezet en wij zijn van mening dat we elkaar door deze samenwerking alleen maar versterken. We zijn daarom ook erg blij dat we kunnen samenwerken met Previder.”

Partnerfocus
Sander Leuftink, Business Development Manager Germany bij Previder, was nauw betrokken bij de ontwikkelingen. De samenwerking met Team-IT Distribuition is volgens hem een goede stap voor beide partijen en een mooi voorbeeld van de partnerfocus van Previder: “Voor ons betekent de samenwerking dat wij beter in staat zijn om de Duitse markt te bedienen,” zegt Leuftink. “Team-IT Distribution is een kritisch bedrijf dat niet zomaar een partnership aangaat. Ze hebben hun toekomstige groei zelfs grotendeels afhankelijk gemaakt van ons gemeenschappelijk succes. Dat houdt ons heel scherp, wat de samenwerking alleen maar ten goede kan komen.”

Over Previder
Previder is een toonaangevende leverancier van high-end datacenter- en cloud-diensten, strategisch gelegen tussen de Amsterdamse en Duitse Internet Exchange. Met een unieke Twin-datacenter oplossing levert het stabiele, hoogwaardige en schaalbare infrastructuur aan IT-dienstverleners en eindgebruikers. Previder levert zowel cloud-hosting, co-locatie als connectiviteitsdiensten. De datacenters zijn milieuvriendelijk, duurzaam en kostenefficiënt en worden gebruikt door klanten als Ordina, Reggefiber en Vitens. De specialisten van Previder staan voor een persoonlijke aanpak en zijn in staat om samen met klanten innovatieve oplossingen te realiseren. Meer informatie: www.previder.nl

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *