Close

Solar Energy Booster (SEB)

7 april 2017

SEB

Solar Energy Booster is een organisatie met een interessante innovatie! De innovatie is een “retrofit” warmtewisselaar die aan de achterkant van een zonnepaneel gemonteerd wordt. Deze warmtewisselaar koelt door middel van een vloeistof de zonnepanelen en onttrekt zodoende warmte uit deze zonnepanelen. Dit is een flinke stap richting ‘nul op de meter’ en draagt bij aan het neutraliseren van gas verbruik. Verkoeling van het bestaande zonnepaneel resulteert in een verhoogd elektrisch rendement. Door de combinatie wordt een zeer kosteneffectieve oplossing geboden, dit zonder extra m2 dakoppervlak en met de mogelijkheid om CO2-uitstoot sterk terug te dringen. Inmiddels zijn er ruim 200 klanten en zijn er meer dan 4000 warmtewisselaars geplaatst.

De doelstelling is om van een technisch georiënteerde startup een professionele, gestructureerde meer marktgerichte organisatie te maken, zodat we internationaal (focus Duitsland) kunnen opschalen.

Met het Clearscope Business Development-Traject (CBD-Traject) als kapstok hebben we de noodzakelijke stappen doorlopen om helderheid te krijgen in de materie en de mogelijkheden. Vervolgens hebben we kaders bepaald en een passende (sales)strategie bedacht. Met alleen een strategie ben je er nog niet, dus deze hebben we omgezet in een relevant verhaal met bijpassende identiteit.

Gevolg is dat er nu sprake is van een sterk fundament, de positionering van SEB is breder, professioneler en persoonlijker. SEB kan nu diverse “Solar Energy Boosting” producten vermarkten en de desbetreffende warmtewisselaar (SEBX1) is het eerste eigen product. SEB is nu in staat om onafhankelijk de meest geschikte oplossingen (voor de particulier) op de markt te identificeren en/of zelf te ontwikkelen om zodoende bij te dragen aan de door de klant gewenste totaaloplossing.

Jan Putman is zeer tevreden met de uitkomst (inclusief concreet actieplan) van dit traject en kijkt nu naar de mogelijkheden voor een omzetting van de visuele identiteit en het sales actieplan (Clearscope). Wordt vervolgd….

Interesse? s.leuftink@solarenergybooster.nl

 

More from the sun

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *