Close

Top-5 Uitdagingen voor MKB

7 april 2017

Growth

Onlangs is er uitgebreid onderzoek verricht onder het MKB. De resultaten liegen er niet om en er is veel werk aan de winkel!

De onderzoeken wijzen uit dat de noodzaak voor vernieuwing en innovatie bij driekwart van de ondernemers speelt. De Top-5 van uitdagingen voor de toekomst van hun bedrijf liggen in het MKB met name op het gebied van:

  1. Strategie van het bedrijf (45%)
  2. Innovatie van producten & diensten (34%)
  3. Kwaliteit van het team (33%)
  4. Sales & Marketing beleid (28%)
  5. Technologische ontwikkelingen (26%)

Op het gebied van strategie denken de ondernemers met name aan het vernieuwen van hun businessmodel, het innoveren van producten en diensten en keuzes maken om bepaalde dingen juist niet meer te doen.

De nieuwe technologische ontwikkelingen en de internettechnologie blijken duidelijke drivers om te innoveren. 74% van de ondervraagden geeft aan dat zij internettechnologie willen omarmen voor vernieuwing van producten en diensten.

Knelpunt? Tijd vrijmaken voor strategie

Het nummer 1 knelpunt voor het realiseren van hun plannen is “tijd vrijmaken voor strategieontwikkelingen”. De waan van de dag wint het toch vaak van tijd nemen om na te denken over de toekomst van de organisatie. Vaak wordt er daarom meer aandacht aan sales en marketing besteed, puur omdat dit direct resultaat oplevert.

Herkenbaar? info@clearscope.nl

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *